Obfity Szwajcarski Stek
Obfite szwajcarski stek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sos sojowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Easy Swiss Steak: Obfity Stek Z Kostki, Obfita szynka i zupa Szwajcarska, oraz Obfite wołowina i stek Crock Pot Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek cienko pokroić w paski. Lekko posmarować mąką. Na dużej patelni, brązowy stek, pół na raz, w maśle.
Dodaj całe mięso do patelni.
Dodaj sos pomidorowy, sok z cytryny, sos sojowy i Worcestershire; dobrze wymieszać.
Dodaj cebulę i zielony pieprz. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut lub aż mięso będzie miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Maddalena Merlot]()
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.