Obfity Chleb Z Rodzynkami
Obfity chleb z rodzynkami może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 32. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka mąki, rodzynki, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek, Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, oraz Bezglutenowy cynamon rodzynki chleb do Maszyny do chleba dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mleko, masło, miód,sól, cynamon, jajka i mąkę pszenną. Beat until smooth. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby uformować miękkie ciasto. Obrócić na mąkę; ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 8-10 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię, posypać rodzynkami i zagnieść. Podziel na pół. Kształtować w bochenki.
Miejsce w dwumeczu 9-in. x 5-po. Patelnie bochenkowe. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
Ubij białko jaja i zimną wodę; umyj ciasto.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do uzyskania złotego koloru, a chleb brzmi pusto po naciśnięciu. Przykryć luźno folią, jeśli wierzch zbyt szybko się brązowieje.
Wyjąć z patelni do stojaków z drutu do ostygnięcia.