Obfite żeberka i fasola
Pożywne żeberka i fasola mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 749 kalorii, 41 g białka i 41 g tłuszczu. Za 2,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, żeberek wieprzowych, musztardy i papryki. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 65%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pożywne krótkie żeberka, Pożywna fasola i ryż oraz Pożywna fasolka po bretońsku.
Instrukcje
Umieścić żeberka w nienatłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia; Dodaj wodę. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1-1/2 godziny.
Odcedź, zachowując płyn; odtłuszczać tłuszcz. Odłóż żeberka na bok.
Dodaj tyle wody do płynu, aby równała się 1 filiżance; umieścić w rondlu.
Dodaj sos pomidorowy, mieszankę zupy, brązowy cukier, musztardę i ostry sos. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut; zarezerwować 1/2 szklanki.
Do pozostałego sosu dodać fasolę, seler i czerwoną paprykę.
Wlać do naczynia do pieczenia; dodać żeberka.
Polej żeberka zarezerwowanym sosem. Przykryj i piecz przez 45 minut.