Obfite tosty francuskie
Obfite tosty francuskie to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 551 kalorii. Za 2,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i kup jednodniowy chleb, skórkę pomarańczową, ser provolone i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wskazówki dotyczące zdrowszych tostów francuskich z płatkami owsianymi z jagodami, Tosty francuskie nadziewane jabłkami w cynamonowej panierce i Tosty francuskie w panierce z jabłkami w panierce cynamonowej i Toast Crunch® w panierce francuskiej.
Instrukcje
Umieść połowę chleba w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia; Na każdym ułóż plaster szynki, indyka, dwa do trzech plasterków jabłka i kawałek sera (pokrój lub złóż mięso i ser, aby pasowały). Na wierzch połóż pozostały chleb.
W misce ubij jajka, mleko i gałkę muszkatołową; polać chlebem. Przykryj i schładzaj przez 6 godzin lub przez noc.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
W międzyczasie w rondlu połącz pięć pierwszych składników sosu; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje. Gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej. Wymieszaj jabłko.
Podawać na ciepło z tostem francuskim.