Noworoczna Turcja

Noworoczna Turcja
Noworoczna Turcja może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 69g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. Mieszanka pieprzu, mielonej szynki, mielonej cielęciny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Precle noworoczne, Zupa noworoczna, oraz Poncz noworoczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć podroby i szyję z indyka i zarezerwować do innego użycia. Spłucz indyka zimną wodą i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
2
Umieścić indyka w płytkim naczyniu. Wymieszać 2 łyżki soli i kolejne 4 składniki; zalać indykiem. Przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
3
Roztopić masło na dużej patelni; dodać 1/2 Puchar cebuli, i saute do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cielęcinę i szynkę; gotować na średnim ogniu, często mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
SzynkaSzynka
5
Zdjąć z ognia.
6
Usunąć skórki z chleba, i wyrzucić; pokruszyć chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
7
Połączyć bułkę tartą, mleko i jajko w dużej misce; wymieszać z jabłkiem i dalej 6 składników. Wymieszać w mieszaninie cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CebulaCebula
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wyjąć indyka z lodówki i umyć wnękę mieszaniną oleju. Łyżka farszu do wnęki; kratownica indyka za pomocą sznurka. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i włóż je pod ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Włożyć indyka, pierś do góry, na dużą patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Przykryć indyka folią aluminiową i piec w temperaturze 400 przez 30 minut. Zmniejszyć ogień do 350, i piec 2 godziny, fasting od czasu do czasu z patelni kapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Proces pozostały 1 szklanka cebuli, wermut, i miód w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
MiódMiód
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Wlać mieszankę na indyka i piec jeszcze 1 godzinę lub do czasu, aż termometr do mięsa włożonego do indyka osiągnie 180 a farsz osiągnie 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
13
Broil (z elektrycznymi drzwiami piekarnika częściowo otwartymi) do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Dekorować, w razie potrzeby.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane jabłkoposiekane jabłko791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 ząbki czosnku, posiekane2 ząbki czosnku, posiekane12 łyżeczki czosnku w proszkuPrzyprawa CajunPrzyprawa Cajun1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka12 łyżeczki czosnku w proszkusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szynka gotowana mielonaszynka gotowana mielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebula, podzielonaposiekana cebula, podzielona1sprigDodatki: świeże liście pietruszki kumkwat, kumkwatDodatki: świeże liście pietruszki kumkwat, kumkwat12 łyżeczki czosnku w proszku1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek5kilogramyTurcjaTurcja3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSłodki wermutSłodki wermut1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzechy włoskieposiekane orzechy włoskie62 łyżki roztopionego masłakromki chleba białegokromki chleba białego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn