Norweski Tort Pomarańczowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj norweskiego ciasta pomarańczowego. Ten przepis służy 12. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 258 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś czekoladę, cukier puder, kandyzowaną skórkę pomarańczową jako dekorację i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Norweski krem ciasto, Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza, oraz Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni. W misce miksera stojącego za pomocą uchwytu ubijaka lub w dużej misce za pomocą miksera ręcznego, ubić masło i 1 szklankę cukru, aż będą lekkie i puszyste, 3 do 5 minut.
Dodawać jajka, po kolei, aż do całkowitego włączenia. Beat in the orange zest and one-third cup juice.In średnią miskę przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Po uruchomieniu miksera powoli dodawaj mieszaninę mąki, aż do połączenia, tworząc ciasto. Złożyć posiekaną czekoladę.
Umieść ciasto na wysmarowanej i mąki 9-calowej patelni bundt, wygładzając górną część ciasta. (Ciasto będzie nieco mniej niż w połowie wysokości boków patelni.)
Piec ciasto, aż nadmuchane i lekko rumiane na wierzchu i wykałaczka lub tester ciasto wkładane wychodzi czysty, 45 do 55 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni na regale chłodzącym, a następnie wyjąć z formy. Gotowe ciasto będzie około 3 cali wysokości w środku.Gdy ciasto stygnie, zrobić lukier: w średniej misce przesiać cukier puder.
Dodać pozostałe 2 łyżki soku pomarańczowego i trzepaczka do postaci lukru.
Polać lukrem schłodzone ciasto, a następnie udekorować kandyzowaną pomarańczą.