Norweska Szarlotka
Norweskie ciasto jabłkowe może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 42 centy za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 8 porcji z 186 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier, sól, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Jest to niedrogi przepis dla fanów skandynawskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na łyżeczkę 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka ze śmietaną z norweskim Gjetost, Norweskie Ciasto Pomarańczowe, oraz Norweskie ciasto śmietankowe podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połączyć cukier, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Dodać jajka i wanilię; dobrze wymieszać. Wymieszać z jabłkiem i orzechami włoskimi.
Rozłożyć na nierozgałęzione 9-in. talerz ciasta.
W razie potrzeby posypać cukrem cynamonowym.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta.