Noga jagnięca z sosem malinowym

Noga jagnięca z sosem malinowym
Noga jagnięcina z sosem malinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 370 kalorii, 45g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rozmarynu, noga jagnięcina, ocet winny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć Maliny, można śledzić to danie główne z Babeczki waniliowe z kremem cytrynowym i malinami jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Jagnięcina z sosem malinowym, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną.

Instrukcje

1
W pojemniku blendera lub dużego robota kuchennego połącz bulion warzywny, maliny, dżem malinowy i ocet winny z czerwonego wina. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Dżem MalinowyDżem Malinowy
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu. Szybko podgrzej nogę jagnięciny ze wszystkich stron i zdejmij z patelni. Przebić mięso co cal lub tak z palców widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Umieścić w misce z sosem malinowym. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin do marynowania. Od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Umieść na stojaku do pieczenia na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Piecz jagnięcinę przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do czasu, aż termometr do mięsa włożony do mięsa wyświetli 140 stopni F (62 stopnie C). Odstawić na 10 do 15 minut przed rzeźbieniem. Temperatura powinna wzrosnąć o kolejne 5 do 10 STOPNI, podczas gdy odpoczywa średnio rzadko. Jeśli podoba Ci się to bardziej zrobione, poczekaj, aż osiągnie 145 Stopni F przed wyjęciem z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Podczas pieczenia jagnięciny marynatę przełożyć do rondla. Doprowadzić do wrzenia i dodać rozmaryn. Gotować na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się i lekko zgęstnieje, około 10 minut. Pokroić jagnięcinę i łyżką sosu na nim służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn