Noga jagnięca z pikantną Harissą
Noga jagnięca z pikantną Harissą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 19g białka, oraz 8G tłuszczu. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, nasiona kolendry, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), Hot Harissa jagnięcina z kuskusem, oraz Marokańska przyprawiona jagnięcina z Harissą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować harissę, umieść pierwsze 4 składniki w młynku do przypraw lub kawy; procesuj do drobno zmielonego.
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę czosnku i mieszanki przypraw; gotować 1 minutę lub aż czosnek jest złoty i przyprawy są pachnące, często mieszając.
Dodaj pomidory, miętę i 1/2 łyżeczki soli; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż mieszanina zgęstnieje do pasty, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; schłodzić do momentu użycia.
Aby przygotować jagnięcinę, połącz melasę, imbir, 1 łyżkę czosnku i szalotkę. Rozwiń jagnięcinę; posypać 1 łyżeczką soli i czarnego pieprzu z obu stron.
Połowę mieszanki melasy rozprowadzić na wierzchu jagnięciny. Przerolować baranka; zabezpieczyć w odstępach 1-calowych sznurkiem.
Umieścić na patelni brojlerów; pocierać pozostałą mieszaninę granatów na zewnątrz jagnięciny.
Piec w temperaturze 375 przez 50 minut lub aż termometr zarejestruje 12
Miejsce pieczeń na talerzu; odstawić 15 minut.