Noga jagnięca w cieście Klementynki

Noga jagnięca w cieście Klementynki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur crust, więc dać nogę jagnięciny w skorupie Klementynki spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 340 kalorii, 37g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 61 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, ząbki czosnku, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tarta Klementyńska Z Białą Czekoladą-Ciasto Z Ciastkami Makadamia, Golonki Jagnięce W Obniżce Wina Czerwonego Klementynki I Figi, oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron.

Instrukcje

1
Połącz sok grejpfrutowy, klementynki, wino, czosnek, rozmaryn, 2 łyżki czarnego pieprzu i olej w blenderze lub procesorze i pulsuj, aż mieszanina utworzy szorstką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Uncje Rubinowego Soku Grejpfrutowego2 Uncje Rubinowego Soku Grejpfrutowego
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
KlementynaKlementyna
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść jagnięcinę w dużym, płytkim, niereaktywnym naczyniu lub patelni. Przetrzyj marynatę i obróć jagnięcinę, aby pokryć ją ze wszystkich stron. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin (do 36 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wyjmij jagnięcinę z marynaty, zachowując marynatę i przenieś ją na patelnię do pieczenia. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem i pozostawić w temperaturze pokojowej na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 218°. natrzyj zarezerwowaną marynatę na jagnięcinę i dodaj 1 szklankę wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Umieść patelnię w piekarniku i piecz przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 204° i kontynuuj pieczenie, aż termometr z natychmiastowym odczytem zarejestruje 130 ° F dla średnio rzadkich, około 1 godziny i 25 minut dla dużej pieczeni. (Może to być tylko 45 minut dla małego, więc bądź ostrożny i sprawdź temperaturę po 45 minutach w każdym przypadku.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw jagnięcinę na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia68
Rodzaje PotrawKruche ciasto
Magazyn