Niemieckie Schwenkbraten
German Schwenkbraten to bezglutenowy, bezmleczny i cały 30-dniowy przepis z 8 porcjami. Za 1,07 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 156 kalorii , 9 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis podoba się 442 smakoszom i kucharzom. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów europejskiego jedzenia. Najlepiej sprawdza się jako danie dodatkowe i jest przygotowywany w około 35 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga oregano, musztardy niemieckiej, kotletów z polędwicy wieprzowej i czosnku. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy obejmują Nutella Banana Pancakes German Style , Frikadellen German Meat Patties i Frosting For German Chocolate Cake .
Instrukcje
Umieść ćwiartki cebuli w misce. Używaj dużej łyżki, aby delikatnie naciskać cebulę, aż puści trochę soku.
Wymieszaj oliwę, czosnek, jagody jałowca, musztardę, tymianek, oregano, paprykę, proszek curry, pieprz cayenne i czarny pieprz z cebulą.
Ułóż steki w dużej blasze do pieczenia.
Równomiernie polej wieprzowinę marynatą. Przykryj i odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i pozwól jej osiągnąć temperaturę pokojową, podczas gdy rozgrzewasz grilla. Owiń cebulę osobno folią, aby utworzyć woreczek. Wyrzuć marynatę.
Rozgrzej grill na średnią temperaturę.
Grilluj steki wieprzowe z cebulą, aż wieprzowina straci różowy kolor w środku, około 10 minut z każdej strony.