Niemiecki Naleśnik Jabłkowy
Niemiecki naleśnik jabłkowy może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Ten poranny posiłek ma 198 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz zmielony cynamon, cukier puder, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 24%. Spróbuj Niemiecki Naleśnik Jabłkowy, Niemiecki Naleśnik Jabłkowy, oraz Niemiecki Naleśnik Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżkę cukru granulowanego, sól i 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej wymieszać w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Połącz substytut jajka, mleko, masło i wanilię w małej misce, mieszając trzepaczką.
Do mieszanki mąki dodać substytut jajka, mieszając trzepaczką.
Aby przygotować mieszankę jabłek, pokryj dno i boki 10-calowej patelni żaroodpornej sprayem do gotowania.
Połączyć 1/4 szklanki cukru granulowanego, cynamon, i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej; posypać równomiernie na dnie i boki patelni. Ułóż jabłko w równomiernej, spokelike warstwie na patelni.
Posypać jabłko pozostałym 1/4 szklanki cukru granulowanego. Gotować na średnim ogniu 8 minut lub aż mieszanina pęcherzyków. Powoli wlać ciasto na mieszaninę jabłek.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmuj naleśnika z piekarnika); piec dodatkowe 13 minut lub do momentu ustawienia środka. Ostrożnie poluzuj naleśnik łopatką. Delikatnie wsuń naleśnik na talerz. Cukier puder przesiać na wierzch.
Pokroić na 6 klinów; podawać natychmiast.