Niedzielny Brunch: naleśniki owsiane Marion Cunningham
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj niedzielnego brunchu: naleśniki owsiane Marion Cunningham. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka masła, staromodny walcowane, jajko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Niedzielny Brunch: Naleśniki Brzoskwiniowe, Niedzielny Brunch: Naleśniki Z Jabłkami, oraz Niedzielny Brunch: Placki Z Masłem Pomarańczowym I Kaszą Gryczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce mieszamy maślankę i owies. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin, do ponad nocy.
Po namoczeniu owsa włóż jajko do dużej miski i energicznie ubijaj drewnianą łyżką do uzyskania jednolitego koloru i konsystencji, około jednej minuty. Ubić w brązowym cukrze do uzyskania jednorodności. Dokładnie wymieszać obie mąki, sodę oczyszczoną, sól, masło i mieszankę owsiano-maślaną.
Ciepła patelnia lub patelnia na średnim ogniu, aż kropla wody tańczy po powierzchni.
Dodać 1/2 łyżeczki masła i rozprowadzić na powierzchni ręcznikiem papierowym (nie powinno być widocznego masła). Upuść ciasto na patelnię za pomocą skromnych kubków ćwiartkowych. Gdy pęcherzyki tworzą się na surowej powierzchni naleśników i zaczynają pękać (może to potrwać od 90 sekund do 3 minut, w zależności od grubości/rozmiaru patelni i palnika), użyj cienkiej szpatułki, aby sprawdzić, czy spód jest lekko rumiany i odwróć. Gotować, aż druga strona jest lekko rumiane i naleśniki są gotowane przez, o 90 sekund dłużej.
Podawać natychmiast, bez dodatków lub w towarzystwie syropu klonowego lub ciepłego musu jabłkowego w razie potrzeby.