Niedzielny Brunch: Arepas Z Krewetkami
Niedzielny Brunch: Arepy z krewetek mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 328 kalorii, 27g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.8 za porcję. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej roślinny, szalotka, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Niedzielny Brunch: Ceviche z krewetkami i przegrzebkami, Arepas z łososiem i krewetkami (Arepas con Salmon y Camarones), oraz Niedzielny Brunch Warstwy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masarepa i sól w dużej misce i wymieszać do połączenia. Powoli wlać gorącą wodę do masarepy, mieszając widelcem, aż ciasto się połączy.
Zwiń w kłodę, owiń w plastik i pozostaw 20 minut.
Raz arepas, wypocząć podzielić na pół, a następnie podzielić każdą połowę na 8 sztuk. Kształtuj w krótkie cylindry (jak krążek hokejowy), a następnie owiń pojedynczo w folię, jeśli nie używasz od razu.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozgrzać cienką warstwę oleju roślinnego na patelni lub patelni na średnim ogniu i sear każdy arepa aż dopiero zaczynają brązowieć, a następnie przenieść do piekarnika. Pozostawić do pieczenia przez 20 minut.
Podczas arepas są w piekarniku, przygotować krewetki przez olej opałowy na patelni na średnim ogniu, dodać szalotka, i gotować, aż zacznie mięknąć, o 4 protokół.
Dodać czosnek i chili i gotować, aż pachnące, o 4 protokół.
Dodaj krewetki i sok z limonki i gotować, aż krewetki są różowe i zaczynają się firmy, o 7 minut. Doprawić do smaku solą. Gdy arepas są gotowane, podzielić i wypełnić z krewetek i dowolne lub wszystkie opcjonalne ozdoby.