Niebieskie kraby Pauli w stylu Savannah
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, niebieskie kraby Pauli w stylu Savannah mogą być niesamowitym, bezglutenowym, pierwotnym i pescatariańskim przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 212 kalorii. Za 2,14 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści laurowych, ziaren pieprzu, masła i pietruszki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 85%, co jest wynikiem doskonałym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Savannah Gumbo - Paula Deen, Paula's Nutty Brittle From Savannah's Candy Man i Zupa krabowa w stylu Savannah.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek wody.
Do garnka dodaj przyprawę do krabów, ocet, ziarna pieprzu, liście laurowe, cytryny, czosnek i pietruszkę.
Dodaj kraby i gotuj, aż staną się czerwone, 10 do 12 minut.
Usuń kraby za pomocą pająka, a następnie pozwól krabom ostygnąć w dotyku.
Rozbij kraby na gazecie i wyjmij całe słodkie mięso.
Podawać z roztopionym masłem.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Kraba można łączyć z Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino Chardonnay Paul Dolan Vineyards. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan]()
Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan
Pochodzące z nisko położonych dolin otaczających rzekę Russian, obszaru słynącego z produkcji bogatych i skoncentrowanych win, Paul Dolan Vineyards Chardonnay to znakomicie zrównoważone wino o aromatach dojrzałej gruszki, chrupiącego jabłka i kremowej wanilii.