New England Clam Chowder II
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać New England Clam Chowder II spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 340 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz boczek, cebula, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu, smażyć boczek, aż chrupiące, o 10 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, rezerwując tłuszcz boczku na patelni, pokruszyć i odstawić.
W tym samym rondlu z tłuszczem boczku podsmaż cebulę i ziemniaki przez 3 do 5 minut.
Posypać mąką i dobrze wymieszać.
Wlać sok z małży, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.
Dodać pół na pół i zmielone małże i doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec, w razie potrzeby ubij śmietanę. Pozostawić do ogrzania, około 5 minut.
Udekorować natką pietruszki i pokruszonym boczkiem. (Uwaga: nie gotować po dodaniu śmietany.)
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.