Nepalska Zupa Z Czerwonej Soczewicy
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Nepalska zupa z czerwonej soczewicy może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sól, mieloną kurkumę, soczewicę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Kalafior Nepalski Curry, oraz Pulau Nepalskie Danie Ryżowe Basmati.
Instrukcje
Rozgrzać olej i masło w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, imbir, i jalapeo; smażyć 4 protokół lub do miękkości. Wymieszać 6 szklanek wody i 4 kolejne składniki (przez 5 przypraw w proszku); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż soczewica są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Umieść jedną trzecią mieszaniny soczewicy w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę puree soczewicy do dużej miski. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałą mieszaniną soczewicy. Wymieszaj kolendrę i sok.