Neapolitańskie ciasto z ricottą i pszenicą

Neapolitańskie ciasto z ricottą i pszenicą
Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 12g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli 72 grosze za porcję spada w budżecie, neapolitański Ricottan i ciasto z jagodami pszenicznymi może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, masło, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sałatka Z Jagodami Pszennymi, Sałatka Z Jagodami Pszennymi, oraz Letnia Sałatka Z Pszenicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć jagody pszenicy zimną wodą w misce, a następnie schłodzić, przykryć, 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odcedzić na sicie i spłukać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1
Przesiać razem 2 1/4 łyżeczki mąki, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli. Zmiksować 1 1/4 masła (1/2 szklanki plus 2 łyżki stołowe) blenderem do ciast lub opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać 2 całe jajka i wymieszać widelcem, aż powstanie kruche ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
CiastoCiasto
3
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą. Podziel na pół i piętą dłoni posmaruj każdy kawałek ciasta dwukrotnie ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać ciasto i uformować na 2 dyski. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Przynieś namoczone jagody pszenicy i zimną wodę do wrzenia w rondlu 2-quart, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż jagody pszenicy będą miękkie, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Odcedzić na sicie i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Dobrze spuścić.
5
Ubij razem 2 żółtka i 1/4 szklanki cukru, następnie ubijaj w skrobi kukurydzianej i pozostając 3 łyżki mąki, aż będzie gładka. Mleko zagotować w małym ciężkim rondlu,a następnie stopniowo dodawać gorące mleko do żółtek, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Wlać krem do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie małym ogniu, stale ubijając (krem będzie bardzo gęsty), a następnie gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia i ubić wanilią i pozostałą 1/4 patyka (2 łyżki) masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Przenieść krem do miski i schłodzić, jego powierzchnia pokryta papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Ubij ricottę i pozostałą 1/3 szklanki cukru mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż cukier się rozpuści, około 3 minut. Ubić w wodzie Kwiatowej, śmietanie i pozostałych 2 żółtkach, następnie wymieszać ze skórką, cytronem, cynamonem i jagodami pszennymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Krem Do CiastKrem Do Ciast
CynamonCynamon
Ser RicottaSer Ricotta
CitronCitron
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj połowę ciasta na 13-calową rundę na dobrze posmarowanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką. Dopasuj ciasto do 9-calowej (24-centymetrowej) patelni sprężynowej (ciasto jest bardzo delikatne i pęknie). Naciśnij ciasto z boku patelni i załatać wszelkie pęknięcia. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Lekko ubić Pozostałe jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Rozwałkować pozostałe ciasto do 10-calowej rundy i przenieść do blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wymieszaj ciasto z jajkiem, a następnie pokrój na 10 (1-calowe) paski z karbowanym kółkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
6
Łyżka nadziewana do schłodzonej skorupy pie (nadzienie nie osiągnie szczytu skorupy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
7
Ułóż 5 pasków ciasta pionowo na nadzieniu (1 cal od siebie), naciskając końce pasków na skórkę. Ułóż pozostałe 5 pasków nad nimi w taki sam sposób, aby utworzyć ukośną kratę. Trim skorupa 1/2 cala od góry napełniania, a następnie złożyć nad kratą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
8
Krawędź pędzla z odrobiną jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
9
Piec ciasto na środku piekarnika, aż ciasto będzie złociste i nadzienie jest nadmuchane i ustawione, około 1 1/2 godziny, pokrywając wierzch ciasta folią po 50 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi ciasta i usuń stronę patelni. Schłodzić ciasto co najmniej 2 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn