Nat krewetki i warzywa nadziewane cukinia jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 245 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Mieszanka cukinii, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 78 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cukinia nadziewana warzywami, Veggie Faszerowane Cukinia Łodzie, oraz Cukinia faszerowana krewetkami i fetą.
Instrukcje
1
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła. Nasmarować blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Cukinię pokroić w połowie drogi i zebrać nasiona i miąższ, pozostawiając grubą skorupę miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Nasiona
3
Obie połówki cukinii posmarować około 1 łyżką oliwy z oliwek i ułożyć je, Wyciąć Boki w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Piec, aż cukinia są gorące i zaczynają uwalniać koraliki wilgoci, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wyjąć cukinię z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Zmniejsz ciepło piekarnika do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać czosnek i szalotka aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Szalotka
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wyjąć z ognia i ostudzić.
9
Umieść 1 łyżkę oliwy z oliwek, krewetki, pomidor pokrojony w kostkę, grzyby, 1/4 szklanki parmezanu, bazylia, i gotowanego czosnku i szalotki do miski, i wymieszać do wymieszania. Doprawić do smaku czarnym pieprzem, solą i czosnkiem w proszku. Dodać masę do połówek cukinii, a każdą cukinię posypać około 2 łyżkami parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Czosnek W Proszku
Pieprz Czarny
Grzyby
Oliwa Z Oliwek
Cukinia
Szalotka
Czosnek
Krewetki
Pomidor
Bazylia
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Nadziewaną cukinię piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rumiany i nadzienie jest gotowane przez i gorące, o 20 protokół.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.