Nasza prosta Kolacja: kapusta i zupa z białej fasoli
Nasza prosta Kolacja: kapusta i zupa z białej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 609 kalorii, 27g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.68 za porcję. 1556 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cebulę, sodę oczyszczoną, liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin i 5 minut. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest super. Podobne przepisy to Nasza prosta Kolacja: kapusta i zupa z białej fasoli, prosta sobota: kiełbasa, jarmuż i patelnia z białej fasoli, oraz Zupa Z Kapusty I Białej Fasoli.
Instrukcje
Wrzucić fasolę w dużej misce do mieszania, przykryć gorącą wodą przez 2 cale i wymieszać z sodą oczyszczoną. Moczyć przez 18 do 24 godzin, zmieniając wodę raz lub dwa razy.
Odcedzić i dobrze spłukać.
Przełożyć namoczoną fasolę do dużego garnka, przykryć wodą i zagotować na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż fasola będzie miękka-około 1 1/2 godziny.
Drenaż.Masło rozpuścić w dużym garnku, aż się spieni. Wymieszać z boczkiem i gotować, aż będzie chrupiące. Wymieszaj cebulę, marchew, seler i czosnek. Często mieszaj i smaż do pachnącego-około 10 minut.
Wlać bulion z kurczaka, dodać rozmaryn, laurkę i skórkę kawałka parmezanu. Dusić na średnim ogniu, pod przykryciem, przez 20 do 30 minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać piment D ' Esplette i jarmuż. Przykryć i pozostawić kapustę do zwiędnięcia w pozostałym ogniu zupy na około 5 minut. Posolić w razie potrzeby i podawać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.