NAPÓJ AVENA (AVENA COLOMBIANA)
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? Napój AVENA (AVENA COLOMBIANA) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Mieszanka laski cynamonu, cukru, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 846 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sopa de Avena (zupa owsiana), Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena, oraz Sopa de lentejas Colombiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę, mleko i płatki owsiane w średnim garnku na średnim ogniu i gotuj około 15 minut, często mieszając drewnianą łyżką.
Dodaj laskę cynamonu, zmielone goździki i cukier i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Dusić jeszcze 15 minut.
Garnek wyjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Umieścić mieszaninę płatków owsianych w plastikowym pojemniku i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.Wyrzucić laskę cynamonu i umieścić mieszaninę w blenderze i miksować przez 2 minuty.
Dodaj więcej wody, jeśli chcesz cieńszą konsystencję.