Napoleony Karmelowo-Jabłkowe
Napoleony karmelowo-jabłkowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.06 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 535 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka eskalopowanych jabłek stouffera, woda, śmietana do bicia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Napoleony Karmelowo-Orzechowe, Napoleony czekoladowo-karmelowo-Truskawkowe, oraz Napoleon Z Mango Z Karmelem I Śmietaną.
Instrukcje
Rozłóż 1 arkusz ciasta i pokrój na 9 (3 1/3 cala) kwadratów.
Umieść na nieczystej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 10 do 13 minut; odstawić.
Rozmrozić jabłka w kuchence mikrofalowej o średniej mocy (50%) przez 6 do 7 minut.
Odstawić 2 minuty. Odstawić.
Rozgrzać śmietanę w średnim rondlu na małym ogniu; usunąć śmietanę z ognia.
Gotować cukier, 1/4 szklanki wody i sok z cytryny na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, o 15 minut lub aż mieszanina zmieni kolor bursztynowy. Stopniowo wlać mieszaninę cukru do śmietany ubijającej, stale mieszając. Gotować na średnim ogniu 5 do 7 protokół.
Podziel każde ciasto kwadratowe horyzont-tally na pół.
Warstwy dolnej połówki równomiernie z 2 łyżki escaloped jabłek. Połówkę sosu karmelowego rozsypać równomiernie na połówki i posypać równomiernie połową orzechów pekan. Powtórz procedurę.