Naomi Duguid ' s Kachin Pounded Beef with Herbs

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj wołowinę Kachin z ziołami Naomi Duguid. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 525 kalorii, 54g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka wołowiny, mielonego pieprzu syczuańskiego, liście kolendry zastępczej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pasty curry można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry, Makaron z sosem kokosowym Naomi Duguid, oraz Święto ryb rzecznych Naomi Duguid dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1/2 cala wody do wok lub szeroki garnek, dodać wołowinę i pieprz Syczuan, i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym wrzeniu, aż mięso będzie miękkie, 20 do 30 minut, zmniejszając ogień stopniowo w miarę parowania wody. Powinno być bardzo mało płynu.
Umieść ciężką patelnię lub wok na średnim ogniu, dodaj olej i przechyl patelnię, aby pokryć powierzchnię gotowania.
Dodać mięso i gotować, obracając od czasu do czasu, aż wszystkie powierzchnie zmienią kolor trochę, o 6 protokół. Odstawić.
Do pasty smakowej: jeśli masz dużą zaprawę, połącz imbir, czosnek, suszone chiles, ziarna pieprzu Syczuańskiego i sól, funt i zmiel do pasty.
Dodaj kolendrę i funt do włączenia go.
Dodać mięso i funt, aby dokładnie wymieszać pastę smakową z mięsem. (Jeśli zaprawa jest zbyt mała, aby pomieścić całe mięso na raz, Usuń połowę pasty, a następnie pracuj z połową mięsa i połową pasty smakowej na raz.) Mięso zmięknie i rozpadnie się, ale nie powinno być całkowicie sproszkowane.
Alternatywnie, mielić imbir i czosnek bardzo dobrze i odstawić w małej misce. Użyj młynka do przypraw lub młynka do kawy, aby zmniejszyć suszone chiles i pieprz Syczuan do proszku. Proszek wymieszać z czosnkiem i imbirem, następnie dodać sól i użyć tylnej części łyżki, aby je wymieszać. Kolendrę drobno posiekać i zmiksować z pastą smakową.
Umieść mięso w szerokiej misce, dodaj pastę smakową i użyj drewnianego młotka lub szerokiej drewnianej szpatułki, aby nacisnąć i wbić aromat do mięsa.
Podawać w temperaturze pokojowej.