Nana Edie 's Devil' s Food Cake
Diabelskie ciasto Nanan Edie może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czekoladę, jajka, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Devil ' s Food Cake, Devil ' s Food Cake, oraz Red Eye Devil ' s Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 (8-przez 2-cala) okrągłe patelnie do ciast i kurz z mąką, wybijając nadmiar.
Wymieszać mleko i ocet i odstawić na" kwaśny " (mieszanina będzie skrzepnąć). Roztopić czekoladę i masło z wodą w dużej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującej się wody, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko schłodzić. Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Ubij cukier do mieszanki czekoladowej za pomocą miksera elektrycznego.
Dodać jajka, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić wanilią.
Dodać mieszaninę mąki i pokonać na niskiej prędkości tylko do połączenia.
Dodaj kwaśne mleko i pokonać na dużej prędkości 2 protokół.
Dziel ciasto równomiernie między patelniami do ciast.
Piec w środku piekarnika, aż wierzchołki warstw odskoczą po delikatnym dotknięciu, a krawędzie zaczną się odrywać od boków patelni, około 35 minut. Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach 5 minut. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi patelni, a następnie odwróć warstwy na stojaki, aby całkowicie ostygnąć.
Doprowadzić cukier i śmietanę do wrzenia w ciężkim rondlu, stale mieszając i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wyjąć z ognia i dodać czekoladę, masło i wanilię, mieszając, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i ostudzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając. Schłodzić lukier, często mieszając, aż zgęstnieje i nadaje się do smarowania.
Wyszczotkuj luźne okruchy z warstw i połóż 1 warstwę do góry dnem na talerzu.
Rozprowadzić z około 1 szklanki lukru.
Umieść drugą warstwę na górze, po prawej stronie do góry. Wierzch i boki ciasta z pozostałym lukrem.
Staromodny lukier będzie miał lekko ziarnistą teksturę, jak niektóre rodzaje krówek.