Naleśniki Żurawinowe
Naleśniki żurawinowe mogą być śniadaniem, którego szukasz. Za 1,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 543 kalorie, 14 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis służy 3 osobom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. 9 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga mieszanki ciastek/ciasta, miodu, pasków skórki cytryny i mielonego cynamonu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe z syropem żurawinowo-klonowym, Naleśniki żurawinowe i Naleśniki żurawinowe.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj żurawinę, sok żurawinowy i brązowy cukier. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut. Lekko ostudzić. Łyżką cedzakową wyjmij 1/4 szklanki żurawiny i odłóż na bok.
W blenderze zmiksuj pozostałą mieszankę żurawiny na gładką masę. Wymieszaj miód, sok z cytryny i zarezerwowaną żurawinę; trzymaj się ciepło.
W dużej misce wymieszaj masę ciasteczkową, brązowy cukier, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej misce wymieszaj jajka, mleko i skórkę cytrynową. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Wymieszać z żurawiną.
Nakładać 1/4 szklanki ciasta na natłuszczoną, gorącą patelnię; obrócić, gdy na wierzchu utworzą się bąbelki. Gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa.
Podawać z syropem i według uznania udekorować porcję paskami skórki cytrynowej.