Naleśniki z mąki kasztanowej z ricottą i miodem

Naleśniki z mąki kasztanowej z Ricottanem i miodem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 274 kalorie, 11g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki kasztanowej, mleka krowiego ricotta, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki z mąki kasztanowej (necci) z Ricottanem i miodem, Kasztan, Quinoa Crêpes Z Czerwonymi Porzeczkami I Krem Ricotta, oraz Bezglutenowe naleśniki z kasztanów toskańskich wypełnione słodką ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę przesiać do miski i ubić w jajkach, po 1 na raz.
Dodaj wodę, ubijając, aż będzie gładka. Odstawić na 15 minut.
Umieścić ricottę w misce do miksowania i wymieszać z połową miodu.
Podgrzać 6 do 8-calowej patelni żeliwnej lub nieprzywierającej patelni z krepy na średnim ogniu i szczotkować oliwą z oliwek.
Dodaj 2 łyżki krepy i rolki pan równomiernie i cienko rozprowadzać. Gotować, aż krepa będzie jędrna od spodu i zwija się na brzegach, około 1 minuty; Odwróć krepę i gotuj na surowej stronie przez około 30 sekund. Kontynuuj Robienie naleśników, aż wszystkie ciasto zostanie zakończone, układając każdą gotową naleśniki na poprzedniej, aby je ogrzać. Aby przyspieszyć proces tworzenia krepy, użyj 2 patelni.
Aby służyć, łyżka 2 łyżki mieszanki miodu ricotta w środku każdej krepy, złożyć na pół, skropić 1 łyżeczką pozostałego miodu.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Larroque Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Chateau Larroque Bordeaux Superieur]()
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Ciemny granat w Kolorze. Czerwone owoce, migdały i orzechy laskowe, o słabym aromacie wanilii. Jedwabisty, aksamitny atak ujawnia przyjemny, skoncentrowany smak o dobrej strukturze. Smaki suszonych owoców oraz połączenie lukrecji i tostów.Mieszanka: 63% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc