Naleśniki z gruszkami z brązowego cukru i sosem Krówkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj naleśników z brązowymi gruszkami z cukrem i sosem Krówkowym. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól, jajka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Smażone Brązowe Gruszki Cukrowe, Chili-Brown Sugar Delicata Squash z gruszkami, oraz No-Bake brązowy Sernik cukrowy z przyprawionymi gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko, mąkę, jajka, cukier i sól w blenderze. Blendować, aż będzie gładka, od czasu do czasu zeskrobując boki blendera, około 2 minut.
Dodaj 1 łyżkę roztopionego masła i zmiksuj 30 sekund. Przykryć i schłodzić ciasto krepowe w pojemniku blendera przez co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin. Reblend ciasto 15 sekund.
Ciepła patelnia nonstick z dnem o średnicy 8 cali na średnim ogniu.
Posmaruj roztopionym masłem.
Wlać 1/4 ciasto cup do patelni, przechylając patelni szybko płaszcz dno równomiernie. Gotuj, aż wierzch krepy wyschnie, a spód będzie złoty, rozluźniając krawędzie krepy łopatką, około 45 sekund. Obróć krepę; gotuj, aż na dnie pojawią się brązowe plamy, około 30 sekund.
Przenieś na talerz. Top z folią. Powtórz z pozostałym cieście, szczotkowanie patelni z większą ilością masła w razie potrzeby, warstwowanie gotowanych naleśników między arkuszami folii. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć plastikiem; schłodzić.)
Blacha do pieczenia z roztopionym masłem.
Umieść 1 krepę na przygotowanej blasze do pieczenia.
Umieść 3 plastry ciepłych brązowych gruszek cukru obok siebie na jednej czwartej krepy, pozwalając plasterkom gruszki rozciągnąć się nieco ponad krawędź krepy. Złóż krepę na pół na plastrach gruszki.
Umieść 3 kolejne plastry gruszki na krepie powyżej pierwszych 3 plastrów. Złóż krepę na pół nad gruszkami, tworząc trójkątny kształt. Powtórz z 5 naleśnikami i plasterkami gruszki.
Naleśniki posmarować płynem do gotowania z gruszek.
Naleśniki Broil tylko do podgrzania i złoty, uważnie obserwując, aby uniknąć spalania, o 1 1/2 protokół.
Przenieś na talerze. Ułóż pozostałe plastry gruszki na naleśnikach. Łyżka gruszki gotowanie płynu nad.
Skropić ciepłym sosem Krówkowym.
Podawać, przekazując pozostały sos osobno.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur]()
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot