naleśniki z cukinii
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, naleśniki z cukinii mogą być znakomitym wegetariańskim przepisem na lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 172 kalorie . Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką ser cheddar, sól, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 36% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Naleśniki z cukinią , Naleśniki z cukinii i Naleśniki z cukinii .
Instrukcje
Umieść cukinię na durszlaku, aby odcedzić; wycisnąć, aby usunąć nadmiar płynu. Wytrzyj do sucha. W małej misce wymieszaj cukinię, mieszankę ciastek, jajko, ser, bazylię według uznania, sól i pieprz.
Nałóż łyżką 1/3 szklanki na dużą patelnię pokrytą sprayem kuchennym. Smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.