Naleśniki Manicotti z kurczakiem i szwajcarskim Chard
Chicken and Swiss Chard Manicotti Crêpes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1191 kalorii, 22g białka, oraz 115 g tłuszczu. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, paski piersi z kurczaka, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 42 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Spróbuj Szwajcarski Chard i groszek Manicotti (Zima), Szwajcarskie Naleśniki Z Kurczakiem, oraz Swiss Chard I Rosół dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i sól połączyć w średniej misce.
Połączyć wodę i jajka w misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodaj do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką do prawie gładkiej.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Podczas gdy ciasto crpe stoi, rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pokruszony czerwony pieprz i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj tymianek i pomidory; zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub aż sos jest gęsty i zredukowany do 2 szklanki.
SOS wyjąć z ognia i odstawić.
Pary Szwajcarskich liści chard, pokryte, o 30 sekund lub do liści więdną.
Odcedzić i osuszyć listki ręcznikami papierowymi.
Każdy liść przeciąć na pół wzdłuż; odstawić.
W misce wymieszać 3 łyżki parmezanu, ser mozzarella i kolejne 4 składniki. dobrze wymieszać i odstawić.
Umieść 10-calową patelnię crpe lub patelnię nieprzywierającą pokrytą natryskiem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Wlać 1/3 szklanki ciasta na patelnię; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, aby ciasto pokrywało patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty. Ostrożnie podnieś krawędź crpe za pomocą szpatułki, aby sprawdzić doneness. Crpe jest gotowy do obracania, gdy można go poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Odwróć crpe i gotuj od 15 do 30 sekund.
Umieść crpe na stojaku z drutu; fajne. Powtórz procedurę, aż całe ciasto zostanie użyte, mieszając ciasto przed wykonaniem każdego crpe. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.
Łyżka 1 1/2 szklanki sosu pomidorowego w dolnej części naczynia do pieczenia 13 x 9 cali.
Na każdej z 8 naleśników ułożyć połowę liścia boczniaka szwajcarskiego, a na wierzchu pół plasterka prosciutto. Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki ricotta w dół środka każdego crpe. Złożyć na krawędziach, i miejsce, szew boki w dół, na sos pomidorowy w naczyniu. Łyżka pozostałego 1/2 szklanki sosu pomidorowego równomiernie na crpes, i posypać pozostałym parmezanem.
Piec w temperaturze 350, nieosłonięty, przez 30 minut lub aż sos będzie bąbelkowy.