Naleśniki grzybowe z sosem Poblano Chile mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.33 za porcję. Ten poranny posiłek ma 502 kalorie, 17g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz mąkę uniwersalną, chiles poblano, ser muenster i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Naleśniki grzybowe z sosem Poblano Chile, Kolacja Dziś Wieczorem: Crema De Chile Poblano (Pieczona Zupa Chile Poblano), oraz Grillowane żeberka z sosem pomidorowym i Poblano Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zmiksuj mleko, jajka, 2 łyżki roztopionego masła i sól w blenderze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj mąkę, 1/2 szklanki na raz, mieszając ciasto, aż będzie gładkie po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
3
Odstawić na 1 do 2 godzin. Reblend ciasto 5 sekund przed użyciem.
4
Ciepła patelnia nonstick z dnem o średnicy 7 do 8 cali na średnim ogniu; pędzel z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wlać 3 łyżki ciasta na patelnię; zawirować patelnię do płaszcza dno równomiernie. Gotować, aż spód krepy będzie złoty, o 30 sekund. Delikatnie poluzuj brzegi łopatką i obróć krepę. Gotować, aż dno będzie brązowe w miejscach, o 30 sekund. Obróć krepę na ręcznik papierowy. Powtórz, robiąc około 16 naleśników i układając między papierowymi ręcznikami. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zawiń i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
Szpatułka
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę i smażyć, aż przezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj grzyby, epazote i czosnek. Sauté aż grzyby są brązowe i grzyb płyn odparował, o 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Czosnek
1
Char chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i cienko pokroić chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj cebulę; smażyć na miękko, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodać czosnek; wymieszać 30 sekund. Wymieszać z mąką (mieszanina może być twarda). Sauté 1 minuta dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Mąka Uniwersalna
5
Ubić w ciepłym mleku i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, ubijając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Wlać sos do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać śmietanę i połowę prażonych chili (Pozostałe chili rezerwować do dekoracji). Zmiksować sos na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka Chili
Krem
SOS
8
Trzepaczka na średnim ogniu, aż po prostu ogrzać przed kontynuowaniem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Pędzel mały blacha do pieczenia z olejem. Ułóż 1 krepa, brązowe plamy, na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
10
Umieść 2 zapakowane łyżki nadzienia w środku. Fold crepe na pół. Złóż na pół ponownie, tworząc trójkąt.
11
Na przygotowanym arkuszu umieścić wypełnioną krepę. Powtórz z 11 więcej naleśników i całego nadzienia. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
12
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Wlać 1/4 szklanki sosu do środka każdej z 6 płyt żaroodpornych. Na wierzchu po 2 wypełnione naleśniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
SOS
14
Zalać 1/4 szklanki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
15
Posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
16
Piec, aż ser się rozpuści, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
17
Tymczasem rozgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Dodaj zastrzeżone chiles Poblano i kukurydzy; sauté aż do ogrzania przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Poblano
Kukurydza
19
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
20
Udekoruj naleśniki smażonymi chiles i kukurydzą, a następnie gałązkami kolendry i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Papryka Chili
Naleśniki
Kukurydza
21
* Jasnożółty, półmiękki, łagodny ser, który różni się od dojrzewającego hiszpańskiego sera o tej samej nazwie. Zastąp łagodny cheddar, Monterey Jack lub Muenster.