Naleśniki grzybowe z sosem Poblano Chile

Naleśniki grzybowe z sosem Poblano Chile
Naleśniki grzybowe z sosem Poblano Chile mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.33 za porcję. Ten poranny posiłek ma 502 kalorie, 17g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz mąkę uniwersalną, chiles poblano, ser muenster i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Naleśniki grzybowe z sosem Poblano Chile, Kolacja Dziś Wieczorem: Crema De Chile Poblano (Pieczona Zupa Chile Poblano), oraz Grillowane żeberka z sosem pomidorowym i Poblano Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiksuj mleko, jajka, 2 łyżki roztopionego masła i sól w blenderze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj mąkę, 1/2 szklanki na raz, mieszając ciasto, aż będzie gładkie po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Odstawić na 1 do 2 godzin. Reblend ciasto 5 sekund przed użyciem.
4
Ciepła patelnia nonstick z dnem o średnicy 7 do 8 cali na średnim ogniu; pędzel z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wlać 3 łyżki ciasta na patelnię; zawirować patelnię do płaszcza dno równomiernie. Gotować, aż spód krepy będzie złoty, o 30 sekund. Delikatnie poluzuj brzegi łopatką i obróć krepę. Gotować, aż dno będzie brązowe w miejscach, o 30 sekund. Obróć krepę na ręcznik papierowy. Powtórz, robiąc około 16 naleśników i układając między papierowymi ręcznikami. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zawiń i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i smażyć, aż przezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj grzyby, epazote i czosnek. Sauté aż grzyby są brązowe i grzyb płyn odparował, o 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
CzosnekCzosnek
1
Char chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i cienko pokroić chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj cebulę; smażyć na miękko, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać czosnek; wymieszać 30 sekund. Wymieszać z mąką (mieszanina może być twarda). Sauté 1 minuta dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Ubić w ciepłym mleku i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, ubijając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać sos do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać śmietanę i połowę prażonych chili (Pozostałe chili rezerwować do dekoracji). Zmiksować sos na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
KremKrem
SOSSOS
8
Trzepaczka na średnim ogniu, aż po prostu ogrzać przed kontynuowaniem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Pędzel mały blacha do pieczenia z olejem. Ułóż 1 krepa, brązowe plamy, na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Umieść 2 zapakowane łyżki nadzienia w środku. Fold crepe na pół. Złóż na pół ponownie, tworząc trójkąt.
11
Na przygotowanym arkuszu umieścić wypełnioną krepę. Powtórz z 11 więcej naleśników i całego nadzienia. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wlać 1/4 szklanki sosu do środka każdej z 6 płyt żaroodpornych. Na wierzchu po 2 wypełnione naleśniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
SOSSOS
14
Zalać 1/4 szklanki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
15
Posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
16
Piec, aż ser się rozpuści, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Tymczasem rozgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Dodaj zastrzeżone chiles Poblano i kukurydzy; sauté aż do ogrzania przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
KukurydzaKukurydza
19
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
20
Udekoruj naleśniki smażonymi chiles i kukurydzą, a następnie gałązkami kolendry i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
NaleśnikiNaleśniki
KukurydzaKukurydza
21
* Jasnożółty, półmiękki, łagodny ser, który różni się od dojrzewającego hiszpańskiego sera o tej samej nazwie. Zastąp łagodny cheddar, Monterey Jack lub Muenster.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
SerSer
MuensterMuenster
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn