Naleśniki bananowe z chrupiącym boczkiem i syropem
Naleśniki bananowe z chrupiącym bekonem i syropem mogą być tylko śniadaniem, którego szukasz. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 504 kalorie, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Mieszanka bananów, brązowy cukier, proszek do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 283 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Naleśniki bananowe z syropem karmelowym, Naleśniki z boczkiem i syropem klonowym, oraz Naleśniki maślano-bananowe z syropem z granatów.
Instrukcje
Rozgrzać grill do wysokiej. Ułóż boczek na blasze wyłożonej folią. Gotować przez 5-7 minut, aż chrupiące, a następnie wyłączyć grill, ale pozostawić tacę wewnątrz, aby utrzymać ciepło. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier ze szczyptą soli. Zrobić studnię w środku i dodać puree bananowe, jajka, masło i mleko.
Ubić na gładkie ciasto bez grudek mąki.
Na dużej patelni rozgrzej trochę masła. Po skwierczeniu, Chochla w małych dollops ciasta naleśnikowego, pozostawiając trochę miejsca między każdym, jak będą rozłożone. Umieść 2 lub 3 plastry banana na powierzchni każdego naleśnika i gotuj przez 2 minuty na średnim ogniu. Gdy pojawią się pęcherzyki między plasterkami banana, Odwróć naleśniki i gotuj przez 1 min więcej, aż nadmuchane i złociste.
Przełożyć na talerz i ogrzać boczkiem podczas gotowania reszty.
Naleśniki podawać z chrupiącym boczkiem i mżawką syropu klonowego.