Naleśniki z Ratatouille mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka papryki, papryka, Serek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Naleśniki Ratatouille dla # SundaySupper, Naleśniki Socca Wypełnione Ratatouille, oraz Rześki Zaklinacz: Ratatouille w naleśnikach z kaszy gryczanej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować nadzienie, połącz pierwsze 6 składników w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Rozprowadzić mieszaninę warzywną w równej warstwie na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Warzywa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Galaretka
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Piec w 450 przez 45 minut lub aż warzywa są lekko rumiane, mieszając co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Przenieść mieszankę warzywną do miski; ostudzić 2 minuty. Wymieszać z bazylią i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Pietruszka-nać
Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Zwiększenie temperatury pieca do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Aby przygotować sos, połączyć mleko i mąkę w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
9
Zdjąć z ognia.
10
Dodać sery i gałkę muszkatołową; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Wymieszać z winem, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Sól
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Dodać 2 łyżki sosu do mieszanki warzywnej; mieszać aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
SOS
12
Łyżka 3 łyżki mieszanki warzyw w środku każdej krepy; fold boki i kończy się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
13
Miejsce, szew boki w dół, w 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Top naleśniki z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Naleśniki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
14
Piec w 500 przez 10 minut lub aż naleśniki są lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Nuta wina: Sauvignon blanc dobrze komponuje się z daniami składającymi się głównie z warzyw i ziół. Zgryźliwe, świeże i ziołowe, wino odgrywa smaki w tych naleśnikach z pysznymi rezultatami. Spróbuj smaczne, w dobrej cenie Chateau Souverain 2004 sauvignon blanc z Kalifornii Alexander Valley ($14). - Karen MacNeil
Cream Sherry, Bordeaux i szampan to moje najlepsze propozycje do naleśników. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.