Naklejki na garnki Wonton z redukcją zawartości soi
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, naklejki Wonton Pot z redukcją soi mogą być znakomitym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Ten przepis służy 45 osobom. Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 96 kalorii , 3 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga mirinu, sosu sojowego, liści bazylii i liści bazylii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To bardzo przystępny przepis dla fanów kuchni chińskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku , co jest wynikiem raczej złym. Japońskie naklejki na garnki Gyoza , wegetariańskie naklejki na chińskie garnki i nadziewane pomidory w stylu Caprese z redukcją balsamiczną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu wymieszaj mirin, ocet balsamiczny i sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę, około 15 minut.
Dodaj bazylię; przykryć i parzyć przez 2 minuty.
Usuń bazylię i wyrzuć. Ochłodzić sos i przenieść do pojemnika do zamrażania.
Aby przygotować naklejki na garnki, połącz pierwsze sześć składników w dużej misce. Pokruszyć wieprzowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać.
Umieść około 1 łyżkę mieszanki wieprzowej na środku każdego opakowania wonton. (Pozostałe opakowania należy przechowywać przykryte wilgotnym ręcznikiem papierowym do czasu użycia.) Zwilż krawędzie wodą. Złóż jeden róg po przekątnej nad nadzieniem i dociśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Umieścić na wyłożonej woskowanym papierem blaszce o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. Papier do pieczenia; zamrozić do twardości.
Przenieś do zamykanych plastikowych torebek do zamrażania. Można zamrażać do 3 miesięcy.
Aby użyć naklejek na garnki: Rozmrozić sos w lodówce przez noc. Ułóż jedną czwartą naklejek na garnki w odległości 1 cala od siebie w natłuszczonym naczyniu do gotowania na parze; umieścić w dużym rondlu napełnionym wodą o pojemności 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze przez 12-14 minut lub do momentu, gdy termometr włożony do nadzienia wskaże 160°. Powtórz z pozostałymi naklejkami na doniczki.
Na dużej patelni smaż naklejki na garnku na oleju partiami na średnim ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.