Najłatwiejszy Kurczak z grilla, jaki kiedykolwiek zrobisz

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać najprostszy kurczaka z grilla kiedykolwiek spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 410 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sos barbecue, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wieczysta zupa: najprostszy bulion z kości, który zrobisz, Najprostsze Ciasto Z Kurczakiem, oraz Najprostszy Kurczak Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby pocierać, umieść pierwsze 5 składników w misce i połącz palcami, rozbijając grudki w cukrze. (Będziesz potrzebował 1 1/2-2 łyżki rub dla tego przepisu. Nadmiar można przechowywać w szczelnym słoiku przez kilka tygodni.)
Posypać przetrzeć kurczaka z obu stron, wcieranie w mięso palcami. Ułóż kurczaka w naczyniu do pieczenia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 20 minut.
Aby uzyskać mieszankę fastrygowania, połącz przyprawę olejową i dymną w małej misce, mieszając trzepaczką.
Rozprowadź węgle w równej warstwie, aby rozpalić ogień w jednej strefie. (Na grillu gazowym wystarczy zapalić odpowiedni palnik.) Rozgrzać do wysokiej. Wyczyść i olej ruszt.
Ułóż kurczaka po przekątnej do prętów rusztu i grilluj 4-6 minut na stronę lub aż rumiane i dokładnie ogrzane; zacznij fastrygować kurczaka po pierwszych 2 minutach gotowania i baste kilka razy. (Jeśli czujesz się ambitny, obróć każdą pierś o ćwierć obrotu po pierwszych 2 minutach, aby stworzyć ślady wylęgu.) Włóż natychmiastowy termometr do mięsa do grubego końca piersi przez bok-temperatura powinna wynosić około 16
Kurczaka przełożyć na półmisek lub talerze; podawać z sosem barbecue.