Najlepszy sos do Spaghetti mamy
Najlepszy sos spaghetti mamy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Jeśli masz sodę oczyszczoną, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami), Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), oraz Spaghetti alle vongole (Spaghetti z sosem z małży) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondelku wymieszać całe pomidory, sos pomidorowy, pastę pomidorową, wodę, pieczarki, cebulę, czosnek, cukier, sól i pieprz, bazylię oraz 1 szczyptę sody oczyszczonej. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez minimum 4 godziny.
Wymieszaj kolejną szczyptę sody oczyszczonej; sos się spieni. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gęsty i prawie brązowy. Upewnij się, że zeskrobać boki patelni w sosie.
Po spożyciu sosu należy wymieszać z parmezanem. Uważaj, aby ser się nie przypalił. Posmakuj sosu. Jeśli jest zbyt pikantny lub kwaśny, dodaj kolejną szczyptę sody oczyszczonej i gotuj kolejne 1/2 godziny.
Schłodzić, przykryć i przechowywać w lodówce przez noc. Następnego dnia podgrzać i podawać.