Najlepszy Sernik
Najlepszy sernik to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, śmietanę, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Najlepszy Sernik, Sernik Ultimate, oraz Sernik Ultimate.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W misce do mieszania połącz składniki widelcem, aż będą równomiernie nawilżone. Delikatnie pokryj dno i boki 8-calowej patelni sprężynowej nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Wlej okruchy na patelnię i, używając DNA miarki lub gładkiego DNA szklanki, naciśnij okruchy w dół do podstawy i 1 cal po bokach. Przechowywać w lodówce przez 5 minut.
W misce miksera elektrycznego ubijaj serek na małej prędkości przez 1 minutę, aż będzie gładki i wolny od grudek.
Dodać jajka, 1 na raz, i nadal bić powoli, aż połączone. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż będzie kremowy, przez 1 do 2 minut.
Dodaj śmietanę, skórkę cytrynową i waniliową. Okresowo zeskrobuj boki miski i bijaki. Ciasto powinno być dobrze wymieszane, ale nie nadmiernie pobite.
Wlać nadzienie do patelni wyłożonej skórką i wygładzić wierzch łopatką.
Patelnię sernika ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej i złożyć boki wokół niej.
Umieść patelnię tortową na dużej patelni do pieczenia.
Wlać wrzącą wodę do patelni do pieczenia, aż woda znajdzie się mniej więcej w połowie boków patelni sernika; folia zapobiegnie przedostawaniu się wody do sernika.
Piec przez 45 minut. Sernik powinien jeszcze potrząsnąć (po schłodzeniu ujędrni się), więc należy uważać, aby nie rozgotować.
Ostudzić na patelni przez 30 minut. Schłodzić w lodówce, luźno przykrytej, przez co najmniej 4 godziny. Poluzuj sernik z boków patelni, przesuwając cienką metalową szpatułkę wokół wewnętrznej krawędzi. Unmold i przenieść na talerz ciasta. Za pomocą szpatułki rozprowadź warstwę ciepłej cytrynowej polewy na powierzchni.
Sernik pokroić cienkim, nie ząbkowanym nożem, który został zanurzony w gorącej wodzie. Wytrzyj do sucha po każdym cięciu.
W małym rondlu dodaj wszystkie składniki i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż owoce zaczną się lekko rozkładać. Pozostawić do ostygnięcia przed rozłożeniem na serniku.