Najlepszy Irlandzki Chleb Sodowy
Najlepszy Irlandzki chleb sodowy może być tylko Europejski przepis, którego szukasz. Za 55 centów za porcję, otrzymasz śniadanie, które serwuje 16. Jedna porcja zawiera 253 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Spowiedź część Irlandzka i część szalona ... Irlandzki chleb pszenny, Irlandzki Chleb Sodowy, oraz Irlandzki Chleb Sodowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Pokrój masło na kruche. W małej misce ubij jajka i maślankę; mieszaj z mąką tylko do zwilżenia. Złożyć rodzynki. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; delikatnie ugniataj 5-6 razy.
Podziel ciasto na pół; uformuj każdą porcję w okrągły bochenek.
Miejsce 6. osobno na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy irlandzkiego chleba sodowego. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "