Najlepszy Dip Ze Szpinaku W Historii
Najlepszy Dip Szpinak Karczoch kiedykolwiek może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 345 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, pieprz jack ser, twarożek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dip awokado ze szpinakiem i karczochem, Pieczony Dip Ze Szpinakiem I Karczochem, oraz Patelnia Szpinak Boczek Karczoch Dip.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać mielony czosnek i gotować przez kilka minut. Podkręć trochę ciepło i wrzuć szpinak. Wymieszać i gotować przez kilka minut, aż szpinak zwiędnie.
Wyjąć szpinak z patelni i umieścić go w małym sitku. Wyciśnij nadmiar soku z powrotem na patelnię. Odstawić szpinak na bok. Wrzucić karczochy i gotować na średnim ogniu przez kilka minut, aż płyn jest gotowane off i karczochy zaczynają się trochę koloru.
Usuń karczochy. W tej samej patelni lub innym garnku, roztopić 3 dodatkowe łyżki masła i ubić w 3 łyżki mąki, aż zrobi się pasta. Gotować na średnim ogniu przez minutę lub dwie, a następnie wlać mleko. Wymieszać i gotować, aż lekko zgęstnieje; w razie potrzeby spryskać więcej mleka.
Dodaj ser śmietankowy, feta, parmezan, pieprz jack, i cayenne i mieszać, aż ser się stopi i sos jest gładka. Karczochy i szpinak posiekać i dodać do sosu. Wymieszać, aby połączyć.
Wlać do maślanego naczynia do pieczenia. Wierzch z dodatkowym tartym pieprzem i piec w 375 przez 15 minut, lub aż ser topi się i bąbelki.
Podawać z klinami pita, frytkami lub krakersami!