Najlepsze Żeberka Z Grilla
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ostateczny grillowane żeberka spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 899 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 34 fanów. Mieszanka ząbków czosnku, tymianku, melasy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Najlepszy Kurczak Z Grilla, Najlepszy Kurczak Z Grilla, oraz Żeberka Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: szpagat kuchenny
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Żeberka wyłożyć na blachę do pieczenia, doprawić solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek. Trzymać je w piekarniku, i niech żeberka piec, niskie i powolne przez 1 1/2 godziny.
Tymczasem zrobić sos. Zawiń boczek na środku gałązek tymianku i zawiąż sznurkiem kuchennym, aby mieć ładny pęczek.
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać 2-krotnie olej.
Dodaj wiązkę tymianku i gotuj powoli przez 3 do 4 minut, aby uzyskać tłuszcz z boczku i nadać sosowi przyjemny dymny smak.
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj powoli, bez zabarwienia, przez 5 minut.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki sosu, dodaj sos do mieszania i zmniejsz ogień do minimum. Gotuj powoli przez 20 minut, aby stopić smaki. Umieścić trochę sosu w osobnej misce do fastrygowania, zastrzegając pozostały sos do serwowania.
Baste żeberka z sosem i niech kontynuować gotowanie, fastrygowanie dwa razy więcej, przez 30 więcej minut. Po ugotowaniu żeberek wyjmij je z piekarnika. Możesz pozwolić im tak spędzać czas, dopóki nie będziesz gotowy do jedzenia.
Gdy jesteś gotowy do jedzenia, rozgrzej brojlery przez 5 minut i podsmaż żeberka, fastrygując sosem. Powinny stać się chrupiące i zwęglone, około 5 minut z każdej strony. Z sosu wyjąć cebulę i czosnek i podawać z żeberkami.