Najlepsze Karmelowe Jabłka
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Najlepsze jabłka karmelowe mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 790 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 91 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Idź do sklepu i odebrać brązowy cukier, masło, mleko skondensowane, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia. Zanurz jabłka we wrzącej wodzie na kilka sekund, a następnie osusz papierowymi ręcznikami, aby usunąć wosk ze skórek. Odstawić jabłka na bok; gdy całkowicie ostygnie, włóż drewnianą pałeczkę mocno w dno każdego jabłka, aby uzyskać uchwyt.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany i słodzone mleko skondensowane wymieszać w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając i zmniejszyć ogień do medium. Gotować, aż termometr cukierki czyta 248 stopni F (120 stopni C), 25 do 30 minut; stale mieszać, aby zapobiec spalaniu. Łyżeczka syropu, upuszczona w szklance zimnej wody, powinna tworzyć twardą kulkę.
Usuń karmel z ognia i wymieszaj ekstrakt z wanilii.
Pracując szybko, zanurz każde jabłko w gorącym karmelu, aby całkowicie pokryć jabłko i około 1/2 cala drewnianej rączki.
Jabłka posypać dowolnymi dodatkami, gdy są jeszcze gorące.
Niech karmelowe jabłka ostygną na pergaminie. Ostrożnie, karmel jest bardzo gorący.