Najlepsze bakłażany w historii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego kminku, mielonej kolendry, pasty tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Bakłażany śródziemnomorskie, Bakłażany czosnkowo-imbirowe na gorąco, oraz Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać 3 ćwiartki wody do bardzo dużej miski lub dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać sól i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Przyciąć bakłażany, krojenie od samej góry i dołu, a następnie obrać je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4
Pokrój je w poprzek na około 5 plastrów. Każdy plaster powinien mieć grubość około 1 1/4 do 1 1/2 cala.
5
Umieść plastry w słonej wodzie, jak je pokroić. Plastry będą unosić się. Odwróć talerz na górze plasterków i zrównoważyć ciężar (taki jak czysty szklany słoik wypełniony wodą) na górze talerza. Odstawić na 3 do 10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Wyjąć plastry z wody i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 3/4 cala i ustawić na średnim ogniu. Odczekaj czas, aż olej będzie bardzo gorący, a następnie włóż tyle plastrów bakłażana, ile patelnia utrzyma się w jednej warstwie i smaż przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do czerwonawo-złotego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wyjąć na duży talerz lub tacę wyłożoną podwójną grubością ręczników papierowych. Usmaż wszystkie plastry bakłażana w ten sposób, dodając więcej oleju, w razie potrzeby, i używając tyle talerzy lub tacek, ile uważasz za stosowne. Lubię zmieniać ręczniki papierowe przynajmniej raz. I również poklepać szczyty plastry z więcej ręcznik papierowy. Bakłażany można teraz odstawić na 3 do 4 godzin, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
9
Aby zrobić sos pomidorowo-ciecierzycowy: użyj 3 łyżek oleju do smażenia lub, jeśli wolisz, świeżego oleju i wlej go do dużej, pokrywanej patelni. Ustaw patelnię na średnim ogniu, a gdy olej jest bardzo gorący, włóż chiles i nasiona gorczycy. Gdy tylko nasiona gorczycy zaczną pękać, w ciągu kilku sekund dodaj czosnek. Szybko wymieszaj raz, a następnie włóż pomidory, liście curry, ciecierzycę, sól, kminek, kolendrę i kurkumę. Wymieszać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować delikatnie przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Liście Curry
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Kurkuma
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Usuń chiles przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1
Umieścić jogurt w małej misce i ubić lekko widelcem lub małą trzepaczką, aż będzie gładka. Wymieszać z solą i kminkiem. Przykryć i przechowywać w lodówce, jeśli nie używać w ciągu 2 godzin.
Połącz pastę z tamaryndowca, cukier, sól i kminek w małej filiżance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce, jeśli nie używać w ciągu 2 godzin.
3
Aby przygotować danie: gdy jest gotowe do podania, Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Rozłóż plastry bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia i bardzo lekko kurz solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Wstawić do piekarnika i rozgrzać, około 15 minut. Jeśli olej gromadzi się na dnie tacy, wylej go.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podgrzać sos pomidorowo-ciecierzycowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Ułóż plastry bakłażana na bardzo dużym talerzu w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
8
Na każdy plaster wlać niewielką chochlę sosu pomidorowo-ciecierzycowego. Center 2 łyżki sosu jogurtowego na wierzchu sosu pomidorowo-ciecierzycy, a następnie umieścić hojną kropkę tamaryndowca chutney na wierzchu jogurtu.