Najlepsza pieczeń wołowa
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Best Pot Roast. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 363 kalorie . Za 1,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, oleju canolan, mąki, soli i grubo zmielonego pieprzu. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę spoonacular wynoszącą 56% , co jest solidne. Podobne przepisy to How to Make the Best Crock Pot Roast , Instant Pot Pressure Cooker Pot Roast i Classic Pot Roast .
Instrukcje
Na dużej patelni, na średnio-wysokim ogniu, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na brązowy kolor.
Przenieś do dużej brytfanny, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj cebulę, marchewkę i seler.
W dużym rondlu zagotuj wodę, bulion i liście laurowe.
Polać pieczeń i warzywa. Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 2-1/2 do 3 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, przewracając raz.
Przenieś pieczeń na półmisek i trzymaj w cieple. Do sosu odcedź sos z patelni, zachowując 2 szklanki. Wyrzuć warzywa i liście laurowe.
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu; mieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo wmieszaj soki z patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z sokiem z cytryny i sosem z ostrej papryki.