Nadziewane Papryki Z Quinoą
Faszerowana papryka z komosą ryżową może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za 3,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 382 kalorie , 29 g białka i 12 g tłuszczu . Ten przepis służy 4 osobom. Mieszanka papryki, pomidorów z puszki, papryki i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 71% . Podobne przepisy to Papryka nadziewana komosą ryżową , Papryka nadziewana komosą ryżową i Papryka nadziewana komosą ryżową .
Instrukcje
Odcedź pomidory zachowując sok; odłożyć na bok. W małym rondlu zagotuj wodę.
Dodaj komosę ryżową. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
W międzyczasie przekrój paprykę wzdłuż na pół i usuń nasiona. W holenderskim piekarniku gotuj paprykę we wrzącej wodzie przez 3-5 minut.
Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie; przełożyć na ręczniki papierowe.
Na dużej patelni podsmaż wołowinę, cebulę, pietruszkę, paprykę, sól, płatki pieprzu i pieprz na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj sos pomidorowy z jednej puszki, kukurydzę, komosę ryżową i pomidory; przegrzać.
Rozłóż łyżką na połówki papryki.
Umieść w 13-calowym. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Połącz zarezerwowany sok pomidorowy z pozostałym sosem pomidorowym; polać papryką.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż papryka będzie miękka.
Posypać serem; piec jeszcze 5 minut lub do momentu roztopienia się sera.