Nadziewane Muszle Makaronu Niespodzianka
Nadziewane muszle makaronu niespodzianka może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 8. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 24g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz szpinak, parmezan, ser ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Nadziewane Muszle Makaronu, Duże Makarony Nadziewane Muszelki, oraz Meksykańskie Nadziewane Muszle Makaronu.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron z muszelkami i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron gotuje się przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 13 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wymieszaj mieloną wołowinę. Gotuj i mieszaj, aż wołowina będzie krucha, równomiernie rumiana i nie będzie już różowa.
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spray 2 9x13-calowe naczynia do pieczenia w sprayu do gotowania.
Połączyć 2 szklanki sera mozzarella, ser ricotta, 1/4 szklanki parmezanu, szpinak, i pesto razem w misce.
Połowę masy serowo-szpinakowej wymieszać z gotowaną wołowiną. Doprawić czosnkiem w proszku.
Rozprowadzić około 1 szklanki sosu spaghetti do naczynia do pieczenia 9x13 cali. Stuff 12 muszli makaronu z mieszaniny wołowiny i sera, a następnie umieścić w naczyniu do pieczenia. Polać pozostałym sosem spaghetti i posypać 1/4 szklanki sera mozzarella i 1/4 szklanki parmezanu.
Pozostałą mieszankę szpinakowo-serową wymieszać z szynką i Krabem. 12 ostatnich skorupek makaronu wymieszać z szynką i ułożyć w innym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali rozpylonym nieprzywierającym sprayem.
Na wierzch polać sosem alfredo, następnie posypać 1/4 szklanki sera mozzarella i 1/4 szklanki parmezanu.
Obie zapiekanki pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i sos będzie bąbelkowy, około 30 minut.