nadziewane karczochy

nadziewane karczochy
Przygotowanie nadziewanych karczochów zajmuje około 1 godziny i 35 minut od początku do końca. Za 1,93 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 12 g białka i 15 g tłuszczu. 100 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup karczochy, parmezan, ser Fontina i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 93%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Nadziewane karczochy, Nadziewane karczochy i Nadziewane karczochy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Przygotuj miskę z zimną wodą, wystarczająco dużą, aby pomieścić 6 serc karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, PodzielonyNa 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, Podzielony
1/4 Do 1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Skropienia1/4 Do 1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Skropienia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mały Lub 1/2 średniej Bulwy Kopru Włoskiego, Usunąć Twardą Warstwę Zewnętrzną, Przeciąć Wzdłuż Na Pół, Pokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo Grubo Posiekać1 Mały Lub 1/2 średniej Bulwy Kopru Włoskiego, Usunąć Twardą Warstwę Zewnętrzną, Przeciąć Wzdłuż Na Pół, Pokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo Grubo Posiekać
3
Do wody dodaj sok z 2 cytryn. Za pomocą noża do obierania odetnij ciemnozieloną skórkę z łodygi i podstawy każdego karczocha. Odetnij również około 2 do 3 cali z góry. Okrężnymi ruchami, za pomocą noża, obieraczki lub dłoni, obierz zewnętrzną, ciemnozieloną, gorzką warstwę serca, aż odsłoni się mięsista, jasnozielona część. Przytnij i pozostaw około 2 do 3 cali łodygi. Za pomocą łyżki wyjmij „siano” lub „dławik” ze środka każdego karczocha. W razie potrzeby wyciśnij na karczochy odrobinę pozostałego soku z cytryny, nacierając bezpośrednio cytryną, aby zapobiec ich odbarwieniu, a następnie zanurz je w wodzie cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lub 1/2 średniej Bulwy Kopru Włoskiego, Usunąć Twardą Warstwę Zewnętrzną, Przeciąć Wzdłuż Na Pół, Pokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo Grubo PosiekaćLub 1/2 średniej Bulwy Kopru Włoskiego, Usunąć Twardą Warstwę Zewnętrzną, Przeciąć Wzdłuż Na Pół, Pokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo Grubo Posiekać
Pokroić W Cienkie Plasterki I BardzoPokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
W dużej misce wymieszaj 1/4 do 1/2 szklanki oliwy z oliwek, bułkę tartą, natkę pietruszki i koper włoski, fondinę i parmezan. Mieszaj do połączenia. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wyjmij karczochy z wody, osusz je i przełóż do miski. Dopraw solą i skrop około 1 łyżką oliwy z oliwek. Napełnij każdy karczoch mieszanką bułki tartej i ułóż w naczyniu do pieczenia. Nie bójcie się włożyć farszu do każdego karczocha. Ułóż je blisko siebie w naczyniu, aby podczas gotowania lekko parowały i tworzyły wilgoć. Posmaruj karczochy pozostałym nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj trochę wody na dno naczynia do pieczenia, aby karczochy nie wyschły lub nie przypaliły się na dnie podczas gotowania. Przykryj naczynie szczelną warstwą folii aluminiowej i umieść naczynie do pieczenia na środku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Po 45 minutach wyjmij naczynie z piekarnika. Przetestuj czubkiem noża najdelikatniejszą część karczocha, w miejscu styku łodygi i serca. Nóż powinien przekłuć i wyjąć bez oporu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Zdjąć folię i wstawić naczynie pod grill na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Wyjąć naczynie do pieczenia z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Każdy karczoch przekrój na pół, aby odsłonić nadzienie, ułóż na talerzach i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn