Nadziewane Karczochy

Nadziewane Karczochy
Nadziewane karczochy może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka parmigiano-reggiano, cytryna, soppressata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Nadziewane Karczochy, Nadziewane Karczochy, oraz Nadziewane Karczochy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż bułkę tartą na płytkiej patelni do pieczenia i tosty w piekarniku, mieszając raz lub dwa razy, aż blady złoty, o 10 protokół. Całkowicie ostudzić, następnie w misce wrzucić parmezan, czosnek, natkę pietruszki, soppressata, provolone, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SoppressataSoppressata
ProvolonProvolon
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
3
Skropić olej (1/4 szklanki) na okruchy i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Odciąć łodygi karczocha i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
2
Odetnij górną 1/2 cala 1 karczocha ząbkowanym nożem, a następnie odetnij wszystkie pozostałe końcówki liści nożycami kuchennymi. Pokrojone liście natrzeć połową cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
3
Oddziel liście lekko kciukami, a następnie wyciągnij fioletowe liście od środka i tyle żółtych, aby odsłonić rozmyte zadławienie. Zgarnij dławik nożem do kulek melona lub małą łyżeczką, a następnie wyciśnij trochę soku z innej cytryny w połowie do jamy. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
MelonMelon
4
Łyżka około 2 łyżki farszu do wnęki każdego karczocha i, począwszy od liści dolnych i rozłożenie liści otworzyć jak najwięcej bez łamania, łyżką zaokrąglone łyżeczki farszu między każdym liściem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
FarszFarsz
1
Umieść 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki bulionu, 1/4 szklanki oleju, 1 1/2 łyżeczki czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w szybkowarze (bez wkładki) lub garnku i ułóż 4 nadziewane karczochy w płynie w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
2
Skropić 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Jeśli używasz szybkowaru, uszczelnij pokrywę i gotuj pod wysokim ciśnieniem, zgodnie z instrukcją producenta, 13 do 15 minut. Umieść szybkowar w zlewie (nie zdejmuj pokrywy) i przepuść zimną wodę przez pokrywę, aż ciśnienie całkowicie spadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
4
Jeśli za pomocą zwykłego garnka, gotować karczochy, pokryte, aż liście będą miękkie, o 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Umieść gotowane karczochy wraz z płynem w płytkiej misce i utrzymuj ciepło, luźno przykryte folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Powtórz procedurę, aby gotować Pozostałe nadziewane karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
7
Przenieś karczochy szczypcami do 8 płytkich misek do zupy i płyn do gotowania łyżki wokół nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
SzczypceSzczypce
1
* Farsz można wykonać 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.* Karczochy można faszerować (ale nie gotować) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Nadziewane karczochy można gotować 4 godziny wcześniej i podgrzać w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia65
Magazyn