Nadziewana pierś z indyka z boczkiem, żurawiną, farszem z bułki tartej

Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do pudełka z przepisami, nadziewana pierś z indyka z boczkiem, żurawiną, farsz z bułki tartej może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 3,02 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 83g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 751 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, przyprawę do drobiu, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Grillowanie: pierś indyka z farszem żurawinowym, Pierś Indyka Owinięta Boczkiem Z Farszem Z Chleba Kukurydzianego, oraz Boczek Zawinięty Pierś Z Indyka Z Kremowym Farszem Z Dzikiego Ryżu.
Instrukcje
Nawodnić i posiekać suszone borowiki:
W misce umieścić suszone borowiki. Przykryć gorącą wodą i odstawić na 15 minut lub tak, podczas gdy boczek w następnym kroku jest gotowanie. Po nawodnieniu, a następnie posiekać.
Gotować, a następnie posiekać boczek: powoli gotować boczek na średniej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Usunąć boczek do papieru ręcznik wyłożone talerzu. Raz wystarczająco chłodny, aby dotknąć, chop. Powinieneś mieć przynajmniej łyżkę tłuszczu na patelni. (Jeśli nie, dodaj masło lub oliwę z oliwek, aby uzupełnić różnicę.)
Podgrzej tę samą patelnię na pożywce (nie odcedzaj tłuszczu z boczku), dodaj mieloną szalotkę i gotuj, aż szalotka zacznie brązowieć.
Dodać pokrojoną suszoną żurawinę, mieloną szałwię i posiekane grzyby. Dobrze wymieszać i gotować przez 2-3 minuty.
Dodać bułkę tartą, natkę pietruszki, posiekany boczek i wywar z indyka lub kurczaka i dobrze wymieszać. Chcesz szorstką pastę, coś, co będzie trzymać się.
Wyjąć z ognia i pozostawić farsz do ostygnięcia.
Usuń skórę, a następnie wbić pierś indyka do równej grubości: aby zrobić nadziewaną pierś indyka, usuń skórę z indyka w jednym kawałku i zaparuj.
Włożyć pierś indyka między dwa kawałki papieru woskowego lub folii i delikatnie uderzyć młotkiem, aż będzie około 1/4 cala grubości. (Może być łatwiej motylek piersi najpierw, w zależności od tego, jak duża jest pierś.)
Rozłóż farsz na piersi indyka, a następnie zwiń: przyciąć biczowaną pierś, aż stanie się mniej więcej prostokątem.
Rozłóż cienką warstwę farszu na piersi, pozostawiając około 3/4 cala granicy wokół wszystkich stron.
Zaczynając od jednego z krótszych końców prostokąta indyka, zwiń pierś indyka.
Połóż skórę na szczycie walcowanej piersi i tuck żadnych pod krawędziami.
Zwiąż pierś indyka: zawiąż ciasno zwiniętą pierś indyka sznurkiem kuchennym (bawełna, nie nylon!) i ustawić na patelni do pieczenia. Pomaluj oliwą z oliwek lub posmaruj masłem lub tłuszczem z boczku i posyp solą. Jeśli chcesz więcej kropli do sosu, umieścić kawałki skrzydła indyka na patelni, jak również.
Piecz: piecz w temperaturze 400 ° F przez 20 minut, następnie upuść ciepło do 325° i piecz przez kolejne 10-15 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura piersi odczyta około 155° na termometrze do mięsa.
Reszta: gdy Indyk osiągnie taką temperaturę wyjmij go z patelni i poluzuj luźno folią.
Pozwól mu odpocząć co najmniej 10 minut i do 25 minut.
Dodać sos z kapieli patelni: podczas gdy piersi indyka jest odpoczynku, jeśli chcesz, może być w stanie zrobić trochę sos z kapieli. Jeśli gotujesz tylko pierś, a nie opcjonalne skrzydło z indyka, możesz nie mieć wiele do pracy. Ale nawet odrobina kapieli może posmakować sosu. (Jeśli naprawdę nie masz dużo tłuszczu do pracy, można stopić dwie łyżki masła do patelni.)
Weź patelnię z kroplami i umieść na dwóch palnikach na kuchence na średnim poziomie (jeśli używasz skrzydełka indyka, najpierw usuń).
Posypać mąką i mieszać, aż mąka zostanie włączona do kapieli.
Powoli dodawać bulion, ciągle ubijając, aż będzie gładki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu lub zmieloną szałwią lub tymiankiem.
Niech gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia według własnych upodobań.