Nadziewana papryka z fetą i ziołami
Nadziewana papryka z Fetanem i ziołami wymaga ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 382 kalorie, 10g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.0 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest przyniesiony przez Chow. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, serek śmietankowy, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to Nadziewana papryka z Fetanem i ziołami, Feta Nadziewana Czerwona Papryka, oraz Feta Nadziewana Czerwona Papryka.
Instrukcje
Umieść ryż w durszlaku lub sitku o drobnych oczkach i spłucz pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Połączyć ryż, odmierzoną wodę, laskę cynamonu i 3/4 łyżeczki soli w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryj patelnię i zmniejsz ogień do niskiego poziomu; gotuj, aż woda zostanie całkowicie wchłonięta, około 10 minut (ryż będzie lekko niedogotowany).
Zdejmij pokrywkę z patelni, wyrzuć laskę cynamonu i odstaw patelnię na bok, aby ryż ostygł. W międzyczasie przygotuj paprykę.Użyj noża do parowania, aby wyciąć szeroki okrąg wokół każdej łodygi (jak podczas rzeźbienia jack-o' - lantern), więc skończysz z czapką, którą można wymienić po nadziewaniu papryki; uważaj, aby nie przebić lub zgrać papryki.
Usunąć i wyrzucić wszelkie nasiona i błony z nasady i z wnętrza; ustawić paprykę aside.In dużą miskę, energicznie wymieszać serek z drewnianą łyżką, aż będzie lekki i puszysty. Wymieszać z fetą, rodzynkami, miętą, koperkiem, natką pietruszki, sokiem z cytryny, odmierzonym pieprzem i pozostałym 1 1/2 łyżeczki soli.
Dodać ugotowany ryż i delikatnie wymieszać, aby połączyć. Smak i, jeśli to konieczne, dodać więcej soli i pieprzu. (Nadzienie powinno być dość słone, aby zrekompensować brak soli na papryce.) Podzielić mieszankę ryżu na 6 równych porcji. Napełnij każdą paprykę nadzieniem, wymień nakrętki i wciśnij każdą nakrętkę do nadzienia. Przebić 2 wykałaczki przez każdą czapkę i z boku pieprzu, aby zabezpieczyć czapki podczas grillowania; odstawić, aż będzie gotowy do gotowania. (Jeśli farsz papryki więcej niż 30 minut przed grillowaniem, przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin.
Niech papryki siedzieć w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut przed grillowaniem tak, że gotować szybciej i bardziej równomiernie.)
Podgrzać grill węglowy lub gazowy do medium (około 177° do 450 ° F).
Nadziewane papryki układamy po bokach i zamykamy pokrywkę.
Roll każdy pieprz ćwierć obrotu co 7 minut lub tak gotować wszystkie cztery strony. Papryki są gotowe, gdy nadzienie jest gorące, skórki są dobrze zwęglone, a miąższ jest miękki w dotyku, około 30 minut.
Usuń wykałaczki. Jeśli służy jako dodatek, pokroić paprykę na pół pionowo.