Nadziewana dynia żołędziowa II
Nadziewana dynia żołędziowa II to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 506 kalorii. Za 1,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 268 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis z Allrecipes wymaga cebuli, czosnku, mielonej kiełbasy wieprzowej i mielonej wołowiny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i דל פחמימות,zną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 56%. Spróbuj Dynia z dynią piżmową z indykiem po bolońsku nadziewana żołędziami z roztopionym Gruyere: na dwa sposoby, Makaron z dynią piżmową z indykiem po bolońsku nadziewana dynią z żołędziami i roztopionym gruyere na dwa sposoby oraz Nadziewana dynia z żołędziami, jeśli szukasz podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posyp dynię solą i pieprzem i lekko spryskaj olejem kuchennym.
Ułożyć w naczyniu do pieczenia mięsem do dołu i przykryć folią spożywczą.
Włącz kuchenkę mikrofalową na maksymalną moc przez 10 do 15 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie jak widelec.
W międzyczasie smaż wołowinę i wieprzowinę na 1 łyżce oleju na średnim ogniu, aż się ładnie zarumienią, często mieszając, aż się pokruszą.
Odcedź i odłóż na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek, aż cebula stanie się przezroczysta.
Połącz wołowinę i wieprzowinę z serem i cebulą, a następnie podziel łyżką na połówki dyni.
Piec bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż ser się roztopi, a dynia lekko się zarumieni. Dopraw solą i pieprzem do smaku.