Naan
Naan może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 227 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mączkę kukurydzianą, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj czosnek naan, jak zrobić czosnek naan na kuchence i piekarniku, pełnoziarniste naan z drożdżami, jak zrobić pełnoziarniste naan, oraz naan bez drożdży, jak zrobić naan bez drożdży na kuchence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z jogurtem. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1/2 szklanki mąki chlebowej i mąki pełnoziarnistej do mieszaniny drożdży; mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 2 godziny (ciasto będzie bąbelkowe, koronkowe i podobne do sieci).
Wymieszać z solą i olejem.
Dodać 1 1/2 szklanki mąki chlebowej( 1/2 szklanki na raz); wymieszać drewnianą łyżką (ciasto będzie bardzo trudne do wymieszania).
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Umieść kamień do pizzy na Dolnym stojaku w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 50
Dziurkować ciasto; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Przykryj i pozostaw 5 minut.
Ciasto podzielić na 8 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), rozciągnij każdą porcję na 6-calowy owal. Przykryj i pozostaw 5 minut.
Zrób wgłębienia w górnej części porcji ciasta za pomocą uchwytu drewnianej łyżki lub koniuszków palców; przykryć i odstawić na 20 minut.
Na odwrocie skórki do pizzy ułożyć 2 porcje ciasta posypane 1 łyżką mąki kukurydzianej. Przesuń na rozgrzany kamień do pizzy lub blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.
Piec w 500 przez 6 minut lub do lekko rumiane. Powtórz z pozostałym ciastem i mąką kukurydzianą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.